Πως να ετοιμάσετε βαλίτσα για Χριστούγεννα;

Πως να ετοιμάσετε βαλίτσα για Χριστούγεννα;

Η βαλίτσα είναι μια πονεμένη ιστορία για κάθε γυναίκα. Εχετε βρει τον προορισμό σας για τα Χριστούγεννα, έχετε βρει τα χρήματα για την εξόρμηση σας, έχετε κάνει τα σχέδια σας για το ταξίδι και έρχεται εκείνη η αποφράδα ώρα που θα πρέπει να αποφασίσετε τι θα αποχωριστείτε αφού δεν πρόκειται να πάρετε όλη την ντουλάπα μαζί σας. Εχετε ανοίξει όλα τα φύλλα της γκαρνταρόμπας σας και οτι βλέπετε μπροστά σας, μοιάζει χρήσιμο. 

Εδώ είναι που χρειάζεται να σας δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές οι οποίες θα σας γλυτώσουν από πολύ κόπο και φαιά ουσία. 

Ελέγξτε τον καιρό του μέρους που πάτε !

Ανάλογα με το μέρος που πάτε θα αντιμετωπίσετε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Μπείτε λοιπόν στο internet και μελετήστε το μετεωρολογικό δελτίο της περιοχής ή της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείτε. Πολικό ψύχος ή ασταμάτητη βροχή θα καθορίσουν το ντύσιμο σας και θα περιορίσουν τις επιλογές σας. 

Τι θα κάνετε εκεί που θα πάτε;

Οι δραστηριότητες σας είναι άλλο ένα βασικό κομμάτι της επιλογής των ρούχων που θα πάρετε μαζί σας. Ειναι κάποια μικρά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε πριν απλώσετε το χέρι σας στις κρεμάστρε και αρχίσετε να απλώνετε κομμάτια πάνω στο κρεβάτι.

  • Πόσες μέρες θα διαρκέσει το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι σας;
  • Θα κινηθείτε πολύ έξω ή θα περάσετε μεγάλο διάστημα σε κλειστούς χώρους;
  • Το ταξίδι αφορά καθαρά αναψυχή ή το συνδυάζετε με επαγγελματικές υποχρεώσεις;

Εδώ απαντώντας αυτές τις ερωτήσεις αρχίζει σιγά σιγά να καθαρίζει το τοπίο. Το φιλτράρισμα των επιλογών σας κάνει ήδη τη βαλίτσα να φαντάζει μεγαλύτερη.

Ξεκινάμε με ρούχα multitask στη βαλίτσα !

Η καθημερινές ανάγκες σας επιβάλλουν να έχετε κάποια ρούχα μαζί σας που να μπορούν να φορεθούν οποιαδήποτε ώρα και σε οποιεσδήποτε συνθήκες. 

  • Ενα Jean
  • Μια γκρι ζακέτα
  • Ενα λευκό πουκάμισο
  • Μια μπλούζα με κουκούλα (φούτερ)
  • Ενα μαύρο μίνι φόρεμα
  • Ενα σκούρο κολάν

Ολα αυτά είναι ρούχα που μπορούν να φορεθούν σε όλες τις συνθήκες και να συνδυαστούν εύκολα με διαφορετικά αξεσουάρ. Είναι σίγουρο πως με αυτά στη βαλίτσα σας θα έχετε λύσεις και συνδυασμούς που δεν φαντάζεστε.

Αξεσουάρ και χρώματα

Εχοντας τη βάση από τα ρούχα που προαναφέραμε τοποθετήστε 1-2 ρούχα με ιδιαίτερο χρώμα τα οποία όμως θα τα πλαισιώσετε με τα ανάλογου χρώματος αξεσουάρ είτε αυτά είναι σκολυλαρίκια, φουλάρια, σκουφιά, κασκόλ, γάντια κλπ. Ενα χτυπητό φουλάρι με το ανάλογο σκουλαρίκι θα έχει κάνει τη διαφορά με ελάχιστο κόπο. 

Τα παπούτσια με προσοχή !

Τα παπούτσια που θα πάρετε μαζί θα πρέπει να είναι διαλεγμένα με σύνεση. Μην γλυτώσουμε χώρο από τα ρούχα και την πατήσουμε από αυτά. Αν είστε αθλητικός τύπος θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι αθλητικά για τις περιπλανήσεις σας, άλλο ένα ζευγάρι κατά προτίμηση flat και μπότες σίγουρα για το κρύο. Οι μπότες καλό είναι να μην είναι πολύ ψηλές για να μπορείτε να περπατήσετε λίγο παραπάνω αν χρειαστεί. Αν εκτός από αυτά θέλετε να έχετε και ένα καλό ζευγάρι, είναι εντάξει αλλά αν μπορείτε να το αποφύγετε, κάντε το γιατί θα το πάρετε μαζί σας για να το φορέσετε ίσως μόνο μια φορά.

Τσάντες και παρελκόμενα

Η βασική τσάντα θα πρέπει να είναι λίγο μεγάλη ώστε να μπορεί να χωρέσει τα προσωπικά σας αντικείμενα, ένα μπουκαλάκι νερό αν περπατήσετε αποστάσεις, ένα εφεδρικό ρούχο και ίσως ένα ζευγάρι κάλτσες σε περίπτωση που βρεθείτε σε νερά. Το χρώμα να είναι γήινο για να ταιριάζει με όλη την γκάμα των ρούχων που θα φοράτε σεκαθημερινή βάση. Αλλη μια τσάντα μαύρη για πιο επίσημο ντύσιμο ή για νυχτερινή έξοδο θα ήταν καλή ιδέα … αλλά μέχρι εκεί. 

Αν κάνετε μια λίστα με τα πράγματα που σκεφτήκατε την ώρα που διαβάζατε το άρθρο, θα δείτε οτι τίποτα δεν θα ξεχαστεί και θα έχετε τον χώρο σας στη βαλίτσα για πράγματα που νομίζατε οτι δεν θα μπορούσατε να πάρετε. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την καλή σας διάθεση και να θυμάστε οτι είσαστε από τους τυχερούς που αυτή την περίοδο έχουν τη δυνατότητα να πάνε κάπου και να ξεφύγουν. 

Σας εύχομαι λοιπόν καλές γιορτές, καλή διασκέδαση όπου κι αν βρεθείτε και ασφαλή επιστροφή !!!!