Αξεσουάρ και ρούχα με στυλ για το πολύ κρύο

Αξεσουάρ και ρούχα με στυλ για το πολύ κρύο

Το κρύο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Χειμώνα. Κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι να κρατηθούμε ζεστές. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσουμε όμως δεν πρέπει να αποβλέπουν μόνο στην αποτροπή του κρύου αλλά και στην διατήρηση του στυλ μας.

Παπούτσια για πολύ κρύο

Το παπούτσι είναι το πιο καθοριστικό σημείο που θα πρέπει να ρίξουμε την προσοχή μας. Είναι αυτό που ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα μας προστατέψει από νερά,, χιόνι, πάγο και ότι άλλο υπάρχει στους δρόμους μέσα στο καταχείμωνο. Σαφως και θα πει κανείς οτι μια μπότα είναι το τέλειο παπούτσι. Θα συμφωνήσω αλλά με μια προϋπόθεση. Με τι σόλα; Αν βάλετε μια μπότα με αρκετά ψηλό τακούνι ή επίπεδι με εντελώς ίσιο πέλμα θα καταλήξετε να κάνετε το έλκηθρο μέσα στο δρόμο. Η πιο σωστή σόλα είναι αυτή που αφήνει ένα μικρό κενό ανάμεσα στο πέλμα και το τακούνι και με υφή ελαφρώς τρακτερωτή. 

Χειμωνιάτικα παντελόνια

Αρκετοί προτείνουν το στενό τζην. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω διότι αυτό το ύφασμα έχει υψηλή αγωγιμότητα και επιτρέπει πιο γρήγορα να διαφεύγει η θερμοκρασία από το σώμα στο περιβάλλον. Είναι προτιμότερο να βάλει κανείς ένα άλλο ύφασμα το οποίο να προσφέρει και λίγη μόνωση. Υπάρχουν άριστα παντελόνια με επένδυση σε γουνίτσα, ή φλίς και ακόμη και κολάν με ισοθερμικές ιδιότητες. Είναι σίγουρο οτι αυτά τα παντελόνια θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

Πουλόβερ & Μπλούζες

Εδώ οι επιλογές σου είναι πολύ μεγαλύτερες. Μπορείς άνετα να φορέσεις πανέμορφα πουλόβερ , μπλούζες, ζακέτες και φούτερ με κουκούλα οι οποίες θα βοηθήσουν να ζεσταθεί “το κοκκαλάκι σου” χωρίς να στερήσεις το στυλ από την εμφάνιση σου. Τα χρώματα καλό θα είναι να κυμαίνονται προς το σκούρο αλλά δεν είναι και μείζονος σημασίας αφού μπορείς να βάλεις ότι σου κάνει ευχαρίστηση. Αν θέλεις να είσαι λίγο πιο σοβαρή τότε θα επιλέξεις φόρεμα ή φούστα μάλλινη κατά προτίμηση και θα τα συνδυάσεις με ένα καλό παλτό το οποίο θα αναλάβει να κάνει τη δύσκολη δουλειά για σένα. 

Αξεσουάρ για το κρύο

Εδώ έχεις τεράστιες επιλογές για αξεσουάρ που ξεκινούν από πασμίνα ή κασκόλ και φτάνουν σε σκουφί  και γούνινα αυτιά. Καλό είναι να συνδυάσεις σοφά τα χρώματα ώστε να έχουν συνάφεια μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα ρούχα. Επειδή όμως ο καιρός κάνει γυρίσματα και πολλές φορές ξεκινάμε με ξηρό κρύο και επιστρέφουμε με χιονόνερο, να έχετε πάντα μια μίνι ομπρέλα μέσα στην τσάντα γιατί τίποτε από όλα αυτά τα αξεσουάρ δεν θα έχει αποτέλεσμα αν βραχείτε στον δρόμο. 

 

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και τις διανθίσετε με τις δικές σας επιλογές θα έχετε εξαιρετική άνεση σε όποιες καιρικές συνθήκες κι αν παρουσιαστούν και θα διατηρήσετε το στυλ σας σε υψηλό επίπεδο. Θα είστε και ζεστή και στυλάτη. Κάνοντας μια προεργασία με κάποιους συνδυασμούς από τη ντουλάπα σας θα δείτε οτι έχετε επιλογές για να εμφανιστείτε με διαφορετικό ντύσιμο αρκετές φορές. Αλλωστε στην Ελλάδα είμαστε και οι πραγματικά κρύες μέρες είναι ελάχιστες. Πριν το καταλάβετε θα αρχίσει η Ανοιξη να κάνει την εμαφάνιση της δειλά δειλά.

 

Καλές εξορμήσεις λοιπόν φίλες μου …. Χειμώνας είναι θα περάσει !!!