Τα ρούχα σου δείχνουν την ψυχολογία σου

Τα ρούχα σου δείχνουν την ψυχολογία σου

Το επίπεδο μόρφωσης, το κοινωνικό επίπεδο, την ψυχολογία της στιγμής και πολλά άλλα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει φίλες μου να λένε “τα ρούχα αυτά τα ψώνισα αλλά δεν τα έβαλα ποτέ” ή άλλες φορές “τα πήρα λίγο μικρότερα για να πειστώ να κάνω δίαιτα αλλά δεν κατάφερα ποτέ να τα βάλω.

Από αυτά ήδη καταλαβαίνουμε οτι τα ρούχα αποτελούν ένα είδος προβολής του εαυτού μας προς τα έξω. Ολοι και όλες θέλουμε να νιώθουμε καλά όταν φοράμε κάτι. Από τον τρόπο που μας κοιτούν μέχρι την κολακεία ενός “πειράγματος” Πως όμως πρέπει να σκεφτόμαστε πριν αγοράσουμε κάποια ρούχα για να μην πετάξουμε τα λεφτά μας και τι πρέπει να έχουμε σαν κανόνα;

Δεν ακολουθώ τυφλά τη μόδα

Η μόδα όπως έλεγε και ο Oscar Wilde “Η μόδα είναι κάτι τόσο άσχημο που αναγκαζόμαστε να το αλλάζουμε κάθε 6 μήνες” . Χαριτολογώντας θα συμφωνήσω ως προς το γεγονός οτι η μόδα πρέπει να δίνει νέες ιδέες και νέες τάσεις στα ρούχα αλλά δεν χρειάζεται να βάζουμε κάτι χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε και άλλα κριτήρια. Ακολουθώ τη μόδα και παίρνω ρούχα γιατί μου αρέσουν όχι γιατί έτσι επιβάλλεται.

Θέλω άνεση όχι μόνο την εμφάνιση

Οταν βγαίνουμε από το σπίτι, τις περισσότερες φορές θα κάνουμε αρκετές ώρες να επιστρέψουμε. Τα ρούχα μας λοιπόν και τα παπούτσια θα πρέπει να είναι τέτοια που να μας επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Φανταστείτε μια μέρα στο γραφείο με μια φούστα που μετά βίας κλείνει, ή μια χαμηλοκάβαλη παντελόνα συνδυασμένη με ένα τοπάκι,που αποκαλύπτει διάφορα,να μας απασχολεί το τι θα φανεί από πίσω ενώ καθόμαστε. Σε μια δουλειά που απαιτεί ορθοστασία να έχουμε βάλει λάθος παπούτσια. Μια μίνι φουστίτσα σε μια ημέρα με άνεμο και τα χέρια μας να την κρατάνε συνέχεια. 

Φόρεσε ρούχα ανάλογα με την περίσταση

Εδώ είναι ένα θέμα που ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Χωρίζω όμως την περίσταση σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Ρούχα καθημερινά, βραδινά, επαγγελματικά. Αναλόγως με την περίσταση και πως θέλεις να σε αντιμετωπίσουν οι άλλοι θα φορέσεις σε κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες τα ανάλογα ρούχα. Αν στη δουλειά θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά, πρέπει το ντύσιμο σου να αποπνέει σοβαρότητα και συγκροτημένο χαρακτήρα. Στη νυχτερινή έξοδο θέλεις (όπως και να το κάνουμε) να αποπνέεις θηλυκότητα. Στην καθημερινότητα σου θα επιδιώξεις άνεση και καλαισθησία. 

Αρχή όλων η αυτοπεποίθηση

Η βασικότερη στυλιστική συμβουλή για ρούχα, βρίσκεται εκτός ενδυματολογικού κώδικα αλλά άπτεται του τομέα της ψυχολογίας. Αν βγεις κακοδιάθετη στον έξω κόσμο, οτι και να φορέσεις θα σε φοράει. Σημασία έχει να νιώθεις όμορφα, να έχεις ντυθεί με αυτά που σου αρέσουν και να έχεις αυτοπεποίθηση. Η λάμψη της ψυχής σου είναι ο καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας. Μια φίλη πριν λίγο καιρό πήγε στο γραφείο φανερά ανανεωμένη ψυχολογικά και – ώ του θαύματος – οι συναδέλφισσες της σχολίασαν την καινούργια γκαρνταρόμπα της. Αυτή όμως δεν είχε αλλάξει κάτι στα ρούχα της. Είχε αλλάξει απλά την ψυχολογία της. Εκανε διαφορετικούς συνδυασμούς με τα ήδη υπάρχοντα ρούχα της και με την αυτοπεποίθηση της, την ευτυχία της και το χαμόγελο της τους εντυπωσίασε όλους. 

Γι αυτό λοιπόν φίλες μου ξεκινήστε την ανανέωση της ντουλάπας σας από μέσα σας. Αγοράστε μερικά νέα ρούχα και συνδυάστε τα με τα παλιά και θα κάνετε θαύματα. Σας μιλάω εκ πείρας.